Pricing
Sign Up
  • 1. Inleiding
  • 2. Toegang en plaatsing van poorten
  • 3. Mobilisatie van de slokdarm
  • 4. Fundoplicatie
  • 5. Sluiting
  • 6. Post-op opmerkingen
cover-image
jkl keys enabled
Keyboard Shortcuts:
J - Slow down playback
K - Pause
L - Accelerate playback

Laparoscopische Nissen Fundoplicatie

30177 views

Ciro Andolfi, MD1; Marco Fisichella, MD, MBA, FACS2
1University of Chicago Pritzker School of Medicine
2VA Boston Healthcare System

Transcription

HOOFDSTUK 1

Dus vandaag gaan we het doen een laparoscopische Nissen fundoplicatie. Dit is een 63-jarige heer die een langdurige geschiedenis van zure reflux of GERD, dat is ongevoelig voor medisch management met zeer hoge dosis protonpompremmers Hij ondergaat dus een chirurgische behandeling voor zijn zeer slopende ziekte. De preoperatieve work-up bestond uit een endoscopie die normaal was, de bariumzwaluw die laat zien geen hiatale hernia, slokdarmfunctietest met manometrie die aantoonde normale peristaltiek, en pH-monitoring die laat zien een abnormale hoeveelheid zure reflux gedurende 24 uur. Dus de manier waarop we de trocar gaan positioneren is - Het Xiphoid-proces is hier, en dit is de costale marge, links en rechts. De eerste trocar zal dus een optische trocar die zal worden geplaatst 14 centimeter van het xiphoid-proces, die hier min of meer is. De tendens is om de trocar lager te zetten. Dat zou een vergissing zijn. We willen zijn zo dicht mogelijk bij de gastro-oesofageale overgang dus ergens hier in de buurt voor De eerste trocar. En dan gaan we twee trocars plaatsen: één op de kruising tussen de middenklaviculair lijn onder de linker ribbelmarge, één op de kruising tussen de midclaviculaire lijn en de rechter ribasmarge, en dan een op de voorste oksellijn, in het niveau van de Umbilical Port - ergens hier. We gaan ook ergens plaatsen aan de linkerkant van het xiphoid-proces een lever retractor, die aan het bed van de patiënt wordt bevestigd.

HOOFDSTUK 2

Hier, op dit gedeelte. Oké. Incisie. Het is 1:17. Bedankt. Goed. Goed gedaan. Ga achter de scope aan. Daar staat het aan jouw kant. Precies daar. Perfect. Mag ik een Kocher, alstublieft? Ja, nu moet je met de snede gaan omdat het - Gewoon kappen, ja, het is verbrand. Knip dit stuk hier. Oké, stop. S-retractors?

Zie je daar de fascia? Het witte spul? Grijp de fascia met de Kocher. Grote hap. Ja, leuk, perfect. Neem je het? Nee. Oké, misschien, nee, Kocher. Oké, houd dit vast. Trek het naar je toe - deze man. Oké. Nogmaals, hier is dus hetzelfde concept; Dus in plaats van te grijpen de huid en het verlaten van de fascia ter hoogte van de buikwand hier, we hebben een incisie op de huid gemaakt, greep de fascia, die is wit, hier. Dus nu hebben we minstens een centimeter tussen de rand van de fascia en de buik inhoud. Dus we gaan maken een incisie en zet een Veress naald in en insuffleer. En insuffleer de buikholte. Oké, valtest. Maak je geen zorgen, ik houd dit vast. Zuig eerst aan. Geen gat, geen bloed, perfect. Afdalen. Oké, haal het eruit. Perfect. Je ziet hoe alles naar beneden gaat. Hoge doorstroming. Ja, één seconde. Zet het op je masker. Precies daar. Ja, dus je kunt het zien. Voel je het? Ja, oké. Oké. Perfect. Het is oké. Maak je niet druk. Je kunt het verdraaien. Oké. Dus de openingsdruk is, oké, het is 3. Ja, 3 liter per minuut. Haal die eruit. Houd het vast. Oké, en dat vind ik oké. Scott? Dat is van jou.

Recht in het gat dat we hebben gemaakt. Kijk of je het kunt voelen. Kun je het voelen? ja. Oké. Nu, deze hier. Gebruik deze man. Oké. Verdraaien. Draai zoals je het bedoelt. Perfect. Oké, dus laten we - Gas, daar - het zwarte spul, zie je? Het is super eenvoudig. Eén seconde. Perfect. Kan ik de lokale hebben? Deze hier is gewoon te zien - uitnemen. Je kunt dit doen om het schoon te maken, oké? En zet het erin. Deze hier zit erg in de borst. Oké, houd dit even vast. Kun je de patiënt in omgekeerde Trendelenburg nu? Perfect, dank je. Oké, maak hier een incisie. Oké. Transversale incisie.

Markeerpen? Net onder de costale marge. Precies daar. Perfect. Dat is prima. Je snapt het. Voor een 12 mm. Oké. Dat is prima. Kan ik een Kelly hebben? Ik wil het gewoon zeker weten. Kun je het even vasthouden? Hier. Mag ik een mes? Oké, zoals je kunt zien, Je moet de incisie groter maken. Oké. Oké.

Mag ik een mes? Een Schnidt, achteraf. Perfect. Oké, de Snake Retractor. Houd dit vast. Oké. Je moet naar de andere kant. Nu voegen we in - de lever - wat gaat er gebeuren Word onze leverretractor. Oké. Perfect. Ja, in het gat. Trek deze hier aan. Oké, nu span je deze hier aan. Ja, goed. Oké, harder, harder, harder. Perfect. En nu knoop je het einde vast. Oké, nu is het opgelost.

Dit is er een. We gaan er nog een plaatsen Ergens daar, oké? Mes? Mesje terug. Rechtvaardig... Ja, ja, geef het hem. Open de dermis. ja. Kelly? Ja, Kelly gewoon om de huid op te rekken. Perfect. Kelly terug. Recht naar beneden. Laat een beetje los - perfect. Oké. Oké, zorg ervoor dat je hier geen problemen hebt veroorzaakt. Niets. Zet het erin, meer. Perfect. Haal dit ding eruit. Oké.

Oké, kun je hier een incisie maken? Mes. Hier? Zeker. Kan ik een Kelly krijgen, alstublieft? Perfect. Oké, kunnen we het licht uitdoen?

HOOFDSTUK 3

Oké. Dus, deze hier is de linkerkwab van de lever met de driehoekig ligament daar, toch? Dit is het grotere omentum en de milt - het is Zie je? Yep, bijna - bijna - Hoe dan ook, het is er - ik wil het niet kapot maken. Dus, deze hier is de Maag, oké, en het grotere Omentum is hier. Ergens hier in de buurt zou de juiste pilaar moeten zijn en de linker zuil van de cru's. Oké - dus dat is het grotere voorteken, We gaan naar beneden. Perfect. Dus Dit is links - minder kromming van de maag. Oké, dus de slokdarm moet zijn - en de GE-kruising moet ergens daarbinnen. Oké, ik ga je vragen om hier tractie te openen, En dit transparante spul is de hepatogastrische ligament. We gaan het knippen, en we gaan het doen Ga in de Lesser Sac. De patiënt heeft een NG-buis erin, oké. Heeft geen Foley katheter. Oké, dus je kunt de maag zien die gaat helemaal naar beneden - deze hier - de takken, de eerste, de tweede en de derde tak van de minder - linker maagslagader. Oké, dus ik ga het je vragen Om dit te doen, oké, en trek zachtjes zo, oké?

Oké. Trek nu. Trekken. Dus... Dus deze hier is de caudate kwab van de lever. Oké. Goed. Je moet dit soort bewegingen doen, Hier, hier. Houd het vast. Trek het naar beneden, zodat ik hier het midden kan zien, want dat is waar we naartoe gaan. Kom dichterbij met de camera. Perfect. Oké. Deze hier, hier is de diafragma.

Oké, nu kun je zien dit deel hier - Dit is de rechterpijler van de Crus, En slokdarm zit er ergens in. Oké. Kom dichterbij. Kom dichterbij met de camera. Als jij niet kunt zien, kan ik niet zien. Oké. Perfect. Zie je, dit is de slokdarm. Trekken - Scott - trekken. Je trekt? Bedankt. Nu ontkoppelen we de slokdarm. Vanaf de rechterpijler van de crus. Oké. Oké, zo. Dat zijn de bijlagen, en ze zitten er niet meer aan vast. Oké. En hier is de top van de linkerpijler van de crus. Oké? Dus gingen we omtrekkend, van hier tot hier. Dus we gingen - begin van links. We beginnen - we hebben de - hepatogastrische ligament. We vonden de apex - sorry, de rand van de rechterpijler van de crus, knip het uit, ontkoppel de slokdarm - De rechterkant van de slokdarm vanaf de rechterpijler van de crus. En ging helemaal rond, kappen het freno-oesofageale membraan. Perfect. Er zijn enkele bijlagen die we later zullen afbreken.

Oké, laten we nu verandering - je houdt die dingen vast. Oké, misschien zie ik dit. Grote problemen zijn er niet. Oké, hier. Dus deze hier is waar de korte maag is, oké? Dus je moet hier komen en Grijp zoveel als je kunt van daaruit. Je wilt op de - oké, grijp. En dan nog een beetje blijven pushen? Yep, perfect, perfect. Geweldig, perfect. Aardig. Sorry, mijn schuld. En dan... Ga je gang. Duw een beetje meer. Hé, houd het vast. Sorry, ik weet dat het voor het eerst moeilijk is. Het is oké, maak je geen zorgen. Perfect. Kijk of je het zo kunt vasthouden. Perfect. Oké, dus deze hier is de mindere - minder zak van de andere kant. ja. Perfect, oké. Nu, Scott. Laat los wat je aan het doen bent. Oké. Loslaten. Perfect. En pak - men gaat hieronder En men gaat daarboven, daar. Open meer. Dit ding? Nee. Houd de camera zo vast. Ik zal het je laten zien. Waarom gaat dit niet open? Oké. Oké, perfect. Houd dit vast. Oké. Duw het - nee, omlaag, omlaag, omlaag. Perfect, perfect, perfect, oké. Dat is niet erg. Zie je de punt van de NG? Zie je de punt van de NG? Ja. Oké. Oké, zoals je kunt zien, deze hier is gekanteld - Gewoon zo houden, oké? Nu ben je er. Nu loslaten, en laten we Doe hetzelfde bovenop, oké? Je moet de voorste vastpakken en de achterwand van de maag. Nee, ga hierboven. Ga boven mij uit. Perfect. Perfect. Leuk, neem het. Oké, perfect. Houd de camera vast. Nu jij - het is als, je gaat het doen deze beweging van naar je toe trekken, omdat Zie je, je gaat openen vanuit deze hoek. Back-up - een beetje meer. Maak een beetje een back-up. Oké. Maak een back-up met de camera. Uh hè. Je doet het fantastisch. Kom dichterbij. Even kijken. Perfect. Dat zijn de korte maag, oké? Stop nu even. U kunt Zie dat dat is waar we dat deden De dissectie - dat is de top van de Linker pilaar van de Crus, zie je? Dus daar gaan we dit aan koppelen. Oké, dat is dus de milt. Back-up - Uh huh, ga naar binnen. Eén seconde. Uh huh, ga naar binnen, zodat ik het kan zien. Maak een back-up. Mm hmm. Oké, dat is dus apex van de fundus. Dat is een pijler van de crus.

Maak een back-up met de camera. Laat los - wat je neemt. Perfect. U en ik gaan hierheen. Inzoomen? Kom dichterbij. Zo zie je maar, dit is de pilaar de crus, Dit is de andere pijler van de Crus. Dus als je de dissectie doet in het mediastinum, dan ga je naar in de aorta terecht te komen, Oké, maar je moet ervoor zorgen dat Daar maak je de ontleding. Oké. Houd dit vast. Oké, laten we aan de andere kant gaan. Ik kan niet zien waar het is. Het is ergens daar. Oké, heel goed. Loslaten. Oké. Uh huh, zo - je moet heel hard trekken. Oké? Oké. Draai het om. flip it, flip it, like... Dus je bent er. Zie je? Goed. Kan ik de Penrose hebben? En kunt u ons ook geven Een van die endoloops - nee, endo... Nee, het ding dat je bindt - de lussen. De ligatielussen? Ja, ja. Wil je een kwart inch of een 3/8 inch Penrose? Houd dit vast. Kwart inch. Ik ga het volgen naar de andere kant. Ja. Jongens, één seconde. Oké, back-up. Perfect, yep. Oké, dat is slokdarm, logisch? En nu gaan we dit gebruiken voor tractie. Oké, Scott, pak het. Pak de lus. Zet hem erin. Oké. Nu, breek het. Breek dit, oké? Oké. En trek er een beetje aan. Trek er gewoon een beetje aan. Niet te veel. Dus dit gaat nu naar binnen, oké? Eén seconde, houd het hele ding vast. Kan ik een grijper hebben? Oh, oké. Nu de tip gaat precies daar waar je wilt Laat ik het zeggen, oké? Oké. Trekken dus. Uh hè. Trekken, trekken, trekken, trekken. Trekken. Trekken, trekken - strak, strak, strak. Oké. Oké, schaar. Oké, dat is het. Nu. Je schaar zit op de Mayo. Oké. Houd het gewoon vast. Schaar. Mm hmm. Pak het op. Perfect. Oké. Dit is wat je gaat leiden, oké? Je gaat hiermee leiden. Dus de beweging is links, rechts, omlaag, oké? Omdat je de slokdarm hebt. Oké. Eén seconde, oké, het gaat niet op slot. Laat ik het begrijpen. Bedankt. Nu trek omhoog naar de schouder van de patiënt. Nee, we gaan hier werken.

Perfect. Trek naar je toe. Perfect, laten we eens kijken of we op deze manier kunnen werken. Oké, draai je om. Dat betekent omdraaien. Oké. Nee, je blijft zo - je blijft zo. Het enige wat je kunt doen is Je kunt de steel naar links en rechts bewegen. Oké, draai het nu om aan de andere kant - Je maakt een back-up met de camera. Perfect. Oké. Grijper. Uh huh, zoiets. Je moet hard knijpen, want zo is het jammer. Oké, kom dichterbij. Perfect. Goed, dank u wel. Oké, wat is dit witte spul hier? Dit is... Laten we het aorta noemen. Ja, dat is aorta. Oké. Oké, back-up, back-up. Stop even. Houd dit vast. Oké. Draai het om. Oké, laten we iets doen. Houd de camera zo vast. Uh hè. Maak een back-up. Zo niet, dan ga ik krukken. Uh hè. Laten we daar instappen - Uh hè. Meer. Ik probeer te kijken om te zien wat hier aan de hand is. Oké, houd dit vast. Oké, kun je het zo vasthouden? Bedankt. Maak een back-up van de camera. Draai het nu om aan de andere kant zoals we eerder deden. Perfect. Laten we eens kijken of we nu veel beter kunnen zien. Perfect. Oké. Oké, laten we het nog eens van de andere kant doen. Houd het vast. Ga nu naar binnen met de camera. Intreden. Perfect. Oké, laten we het nog eens omdraaien. Perfect. Oh, oké. Allereerst is dit het uitzicht waar we in moeten werken omdat... oké? Oké, dit is de rechter - rechterpijler van de crus - Linker pilaar van de Crus. Deze hier is de aorta, oké? Kom dichterbij, kun je naar binnen. Dat is het borstvlies - een gat in het borstvlies. Zie je long? Nee. Oké. Ben je aan het trekken, Scott? Oké. Ja. Oké. Oké, laten we het aan de andere kant omdraaien. Oké, nee - nu gaan we hierheen, oké? Perfect. Oké, houd dit vast. Houd dit nu vast. Dus, deze hier - nu kun je de slokdarm zodat deze zijn als lekker strak. Ja. Oké? Ik wil gewoon dat je zo hard trekt als dit. Oké? Drukken. Oké. Oké, houd dit nu vast. Mm hmm, laten we weer naar binnen gaan, jij en ik. Oké, bovenop. Naar beneden trekken, naar beneden. Uh hè. Aan de andere kant - precies daar, langzaam. Oké, houd dit vast. Houd dit vast. Zo zie je hier, Deze man hier is de voorste vagus, oké? Ergens daar. Oké, houd het zo. Hard. Perfect. Perfect. Uh hè. Intreden. Dat is een lymfeklier. Oké, kun je ze schoonmaken? Draai het aan de andere kant om. Perfect, omhoog - als je het kunt ophangen. Perfect, dus dat zijn de bijlagen aan deze kant. Draai het aan de andere kant om. Perfect. Oké, wat dan ook - ga aan de andere kant. Perfect. Oké, dus nu, kan ik Ray-Tec openen? Oké, dus vergeet dit spul. Het is een klein vaartuig. Het gaat... Kan ik de 0 zijde hebben? 0 zijde op de endostitch. Oké, laat los. Zie nu dat er minstens één centimeter is. van slokdarm in de buik. Nu ga je dit doen. De voorste vagus is er. De achterste vagus is ergens daar - Je moet het niet zien. Ga je gang. Eén seconde. Pak het nu vast met de punt. De tip is degene die grijpt. Uh hè.

Oké. Eén seconde wil ik iets zien. Oké, kom dichterbij. Oké, dus de achterste vagus is daar. Ting! Zien? Dit ding hier. Dus anterieur - zie? Posterieure vagus. Dus voorste en achterste nervus vagus werden bewaard. Klaar? Ja. Je ziet dat de - dit ding vormt een 'V'. Houd deze man vast. De handen. Oké. De "V" zo? Houd de camera nu vast. Oké. Je moet het me laten zien, want... Nu... Zie je hoe dichtbij de aorta is? ja. Beweeg niet met de camera - beweeg niet, beweeg niet. Oké, kan ik hebben? Bedankt. Laat het maar zo. Ik neem er nog een. De volgende - knip het korter. Het was te lang. Hoe lang was de eerste? Krijg me 12. 12 cm. Dus een cent - grote hap, omdat deze hier een centimeter is - een centimeter uit elkaar en een centimeter van elkaar. ja. Hunter, Hunter, ja. Oké, daar zijn dus twee hechtingen geplaatst, oké? Moeten we er nog een plaatsen? Nee, want kijk hier eens naar, oké? Er is in ieder geval een goede centimeter. Oké. Dus ik ben hier blij mee.

Dus ik zal het je uitleggen wat we gaan doen. We gaan krijgen - We gaan de fundus van de maag krijgen, oké? Dus blijf daar - verplaats je niet. Dat is de fundus daar. Oké. Gemakkelijk. Oké. Oké, dat zijn de greep - De stronken van de korte maagvaten, oké? Oké. Laat dit nu naar beneden vallen, Scott, richting de - Nah, ik doe het, ik doe het. Oké, zo. Zie je? Oké. Perfect. Doe het. Deze hier - Ze noemen het Shoespoetsmanoeuvre. Deze hier is een klein gastro-oesofageaal vetkussen. Oké, gewoon - we kunnen doen - gebruik de - De fundoplicatie zal als volgt zijn. En we willen de schoenpoetsmanoeuvre doen Om ervoor te zorgen dat alle fundus is - Alle fundus is - is gratis, oké?

HOOFDSTUK 4

Dus ik grijp de shor - de - de stomp van de korte maag op de, hier rechts. En deze hier links, oké? En deze gaan we om samen zo te doen. Nu moet je Weg met deze hier. Oké. Koop de Babcock. Grijp direct hieronder wat ik aan mijn rechterhand heb, rechtsonder. De fundus van de maag daar... Lager, lager, lager, lager. Perfect, daar. Oké. Kun je laten zien - draai het zo om? Perfect. Ik wil dit deel hier zien. Perfect. Oké, laat los. Oké, dit is dus de manier waarop Dat gaan we doen, logisch? Aldus. Oké. Nu, Scott, grijp naar links en rechts deel van de fundoplicatie. Perfect. Intreden. Duw naar beneden en pak alles vast. Drukken. Nee. Je kunt knijpen met de peddels. Ik wil de peddels ertussen - perfect! Perfect. Hard knijpen omdat Ze gaan - oké, heb je De endostitch? Nul? Wat je ook klaar hebt staan.

Ja. Kom dichterbij zodat je kunt zien. Uh hè. Scott, laat nu los. Perfect. Pak de schaar, Scott. En knip dit ding. Maak een back-up met de camera. Nog een beetje back-up? Kom nu dichterbij. Precies daar is oké. Kom dichterbij. Scott, je moet aan de schaar draaien. Perfect. Goed. Twee grijpers. Oké. OK. Houd dit vast. Penrose is terug en intact, oké? Kan ik die 0 hebben? Scott. Schaar, alstublieft. Een beetje back-up met de camera? Oké, mag ik je een trucje leren? Ja. Hé, kijk eens waar de punt van de camera zit. Uhh, oké. Oh, oké! Oké? Perfect. En dan snijd je jezelf. Oh, dat is goed. Snijden. ja. Perfect. Kan ik de 0 hebben? Eén seconde. Hé, ik moet het zien. Ah, perfect. Oké. Oké, kun je dit knippen? Nogmaals, zie je waar de tip is? Omhoog, omhoog, omhoog. Houd dit vast. Oké. Oké, dus... De fundoplicatie is hier en hier. Oké, misschien wil je misschien zetten een steek op de top rechtsboven daar gewoon om het af te sluiten. En kijk hoe het werkt. Oké, kan ik er nog een? Nu, ik weet het niet - ik heb niet besloten of ik dit wil plaatsen of niet, Want het punt is dat we dat niet doen - zet de Bougie niet te kalibreren. Oké dus, deze hier ziet er een beetje leuk uit als je een oppervlakkige steek zet. Houd dit vast. Kom dichterbij. Perfect. Schaar. Nee. Oké. Perfect. Fundoplicatie is gedaan. Oké. Ziet er super goed uit. Het is niet te krap. Oké. Zien? Het is daar helemaal niet strak. ja. Zien? Instemmen? Perfect. Oké. Ja.

HOOFDSTUK 5

Kun je de patiënt platwalsen, alsjeblieft? Ik ga het bed verplaatsen.

Houd het zo vast - stop het erin, Daar moet ik heen. Kan ik een Carter-Thomason hebben met een- Kunt u de tafel verlagen, alstublieft? Oké. Is het down? Het is helemaal naar beneden, ja. Oké. Kan ik de Carter-Thomason hebben? Met die 0 Ethibond. Maak je hier geen zorgen over - perfect. De 0 Ethibond? Wil je dat het huis oplicht? Nog niet. Haal de naald eraf. En dan zet je het daar neer. Ik wil niet dat je... Perfect, dank je. Oké. Oké, nu branden de lichten in de kamer. Haal dit eruit. Neem deze poort eruit. Trek er niet aan - neem dit gewoon. Als ik de klep erin zet, gaat hij de... De lucht. Kunnen we de kamer hebben - schijnwerpers. Schaar, alstublieft. Oké om de toren uit te zetten? Ja, we zijn klaar. Eén seconde - niet snijden. 4 bij 4? Trek ze. Oké. Knip dit. Perfect, en jij doet de rest. Oké. Hebben we een... Oké. De operatie is afgerond.

HOOFDSTUK 6

Vandaag deden we dat wel een laparoscopische Nissen fundoplicatie bij een patiënt die klaagde over brandend maagzuur en regurgitatie gedurende meerdere jaren. Hij kreeg anti-antisecretoire medicijnen zoals protonpompremmers, 20 milligram tweemaal daags, en een dosis H2-blokkers 's nachts voor doorbraakreflux. De patiënt was nog steeds symptomatisch, Dus onderging hij de work-up voor de - de juiste work-up in aanmerking te komen voor laparoscopische Nissen fundoplicatie omdat hij zijn symptomen niet medisch onder controle kon krijgen. De preoperatieve work-up is goed gecodificeerd door een - een panel van chirurgen en gastro-enterologen die in 2013 bij elkaar kwamen bij de Digestive Disease in Dublin. De preoperatieve work-up bestond uit testen van de slokdarmfunctie zoals slokdarmmanometrie en pH-monitoring. De slokdarmmanometrie beoogt de aanwezigheid van achalasie uit te sluiten, waarvan de symptomen kunnen worden gemeld Ook door patiënten met gastro-oesofageale reflux. Er is een zekere mate van symptomatische overlap, Maar de behandeling van achalasie is volledig tegengesteld aan de patiënten met gastro-oesofageale refluxziekte. De tweede test was een pH-monitoring Dat stelt ons in staat om detecteer de pathologische hoeveelheid reflex. De pH-monitoring bestaat uit het plaatsen van een draad met een punt geplaatst 5 centimeter boven de onderste slokdarmovergang, en de tip bevat een sensor die gedurende 24 uur zuur detecteert. Deze test was positief bij deze patiënt. Dat betekent dat meer dan 24 uur, hij had een overmatige hoeveelheid reflux vergeleken - zure reflux - vergeleken met het normale individu. Dit was dus de tweede test. De derde test was een endoscopie. De endoscopie werd gedaan om uit te sluiten eventuele andere oorzaken voor de symptomen van de patiënt. Evenals de patiënt had een Barium slikken. De bariumzwaluw geeft ons een begrip van de anatomie van het foregut, dat is de slokdarm en maag. Het kan de aanwezigheid van een hiatale hernia uitsluiten of andere pathologie zoals slokdarm diverticulum of zo vierde, ga zo maar door. Dus al die testen die zijn uitgevoerd volgens de algemene richtlijnen die in 2013 uiteengezet door dit panel van deskundigen, en nadat de work-up was voltooid, We hebben deze patiënt naar de operatiekamer gebracht. We plaatsten de patiënt liggend op dit roze schuim. En het belangrijkste voor ons was om ondersteuning te bieden aan de patiënt opdat hij in bijna een rechtop zittende positie want als - wanneer een patiënt zich in een zittende positie bevindt, alle organen proberen - hebben de neiging om naar beneden te vallen, en de chirurg heeft een geweldige toegang tot het operatieve veld - in dit geval de gastro-oesofageale overgang, de slokdarm en de maag. Het eerste deel van de procedure was eigenlijk de juiste positionering van de patiënt. Een goede patiëntpositionering heeft ons in staat gesteld om om de bewerking uit te voeren Makkelijker, sneller en beter. De plaatsing van de portalsite is eenvoudig of conventioneel. We begonnen de operatie met het neerhalen van het gastrohepatische ligament. We identificeerden de rechterpijler van de crus, we gingen van de Apex van de rechterpijler van de crus naar de top van de linker zuil van de crus. Toen identificeerden we het rechter slokdarmvenster, En dit was belangrijk voor ons omdat we wilden deze Penrose drain passeren. En de Penrose-afvoer, rond de slokdarm die de voorste en achterste nervus vagus omvat, had tot doel een atraumatische tractie naar de distale slokdarm. Zo konden we de slokdarm naar links en rechts bewegen zonder problemen of trauma's of bloedingen te veroorzaken. Door tractie op de slokdarm toe te passen, We konden de slokdarm naar beneden trekken door de dissectie te doen van de slokdarm in het achterste mediastinum. Dus hebben we de gastro-oesofageale overgang naar beneden gebracht in de buik gedurende ten minste 2-2,5 centimeter. Zodra dit was gebeurd, We hadden ons al voorbereid de korte maagvaten en de fundus van de maag. En hier is het de uitdaging om te presteren een volledige mobilisatie van de fundus van de maag. Dat betekent het verwijderen van alle korte maagvaten, de achterste maagslagader, en ervoor zorgen dat de slokdarm en de fundus van de maag zijn vrij van enige verbinding omdat In dit geval hebben we besloten om op te treden een 360, of Nissen, fundoplicatie of een total wrap. En een volledige mobilisatie van de fundus is essentieel om de wrap uit te voeren. Er zijn verschillende soorten fundoplicaties. Er zijn partiële anterieure, partiële posterieure of totale fundoplicatie. In de Verenigde Staten doen we het liefst een 360 graden of totale fundoplicatie tenzij de patiënt een defect in de peristaltiek heeft of de peristaltiek is extreem zwak of bijna geen/afwezig zoals patiënten met achalasie. Maar we hadden de preoperatieve beoordeling via manometrie Dat stelde ons in staat om te begrijpen dat de peristaltiek van de slokdarm was sterk en was normaal, Dus besloten we om te doen totale fundoplicatie, die een goede balans tussen controle van reflux en preventie van slikproblemen voor het geval we dit te strak deden. De operationele was niet moeilijk. Er was geen hiatale hernia. De dissectie was oké. We plaatsen een nasogastrische buis om decomprimeer de maag om manipuleer de maag beter. Toen haalden we het er aan het einde uit - bijna aan het begin van de operatie Zodra we de maag hebben gedecomprimeerd. Bij deze patiënt hebben wij geen Foley geplaatst. De operatie duurde 1 uur en 30 minuten. De patiënt wordt naar de kamer gebracht, op gewoon een gewone verdieping. Hij zal worden geplaatst op Niets te eten of te drinken voor vanavond. Hij krijgt morgenochtend een regelmatig dieet. Hij zal geen bariumslik hebben, geen laboratoria. We hadden niet veel van bloeden, dus laboratoria zijn - zal ons niets vertellen dat we anders anders zullen doen. Hetzelfde geldt voor de bariumzwaluw. En hij wordt na het ontbijt naar huis ontslagen Morgenochtend met een ziekenhuisopname van minder dan 24 uur. En hij zal verwacht worden Over een week in de kliniek te zien. De enige verandering in de medicatie die we hebben verstrekt voor deze patiënt moest de protonpompremmers worden gestaakt die hij het afgelopen jaar heeft genomen. Dus dat is de reden waarom we de operatie hebben gedaan: om de reflux onder controle te houden, dus hij zal niet nodig de protonpompremmers niet meer.