Pricing
Sign Up
  • 1. Plaatsing van de portal
  • 2. Labrale reparatie
cover-image
jkl keys enabled
Keyboard Shortcuts:
J - Slow down playback
K - Pause
L - Accelerate playback

Heupartroscopie met acetabulaire osteoplastie en labraal herstel

37357 views

Scott D. Martin, MD
Brigham and Women's Hospital

Transcription

HOOFDSTUK 1

Daar zit dus de top van de troc. Dus wat ik ga doen is Ik zal hier mijn vinger neerleggen, en ik weet dat dat het posterolaterale portaal is, En dan is ze piepklein, dus ik zou haar naar hier brengen. Ja, dan rechtdoor. Op deze manier - je wilt altijd die schaamhaarlijn zien cuz dat zal geven je precies waar het gewricht is. Ik zou zeggen dat we hier ergens zullen zijn, over hier. Nu heeft ze een behoorlijk grote traan, Dus ons grote probleem is wanneer hij naar binnen gaat, het gebied van de scheur strekt zich uit tot in ons portaal, Dus als we op de binnenkant van dat labrum, Het zal zijn als een emmerhandvat scheur die het gaat volgen ons in de buurt, en we zullen blind zijn. Dus we mochten wat proberen hoe het ga aan de buitenkant van dat labrum, Dus het is misschien 2-3 mm verschil, weet je, of je de labram nu wel of niet meesleept met jou, of dat hij krijgt een schone stok hier. Goede helling - ziet er best goed uit. Dus één bocht aan die kant - we gaan tractie doen. Nog eens 5, cuz die alles eraf haalde. Ja, veel hiervan is visco-elasticiteit in het systeem, Het is dus niet echt tractie op het gewricht. Het is haar spanning tegen onze siliconen op haar post. Het is haar spanning in de laars voordat we het ooit zien Tractie hier. Doet 10, 5 meer. Oké, goed. Ja. En hij wil in ongeveer 15- tot 20-graden helling zijn, voor ons om te kunnen werken, want onthoud, We komen in een zeer beperkt gewricht, dus bij grotere werkafstand die we willen om precies in lijn te zijn met het gewricht. Als we te loodrecht op het gewricht staan, Dan is het voor ons heel moeilijk om Werk met die portal als een hulpprogrammaportal. We kunnen het bekijken, maar het is heel moeilijk om het te gebruiken als een hulpprogrammaportaal. Nee, gewoon om de - verander de helling op je naald te krijgen. Ja, ja, ik denk er altijd aan om je hand op te pakken zo, en wanneer u van richting verandert, Je moest helemaal terug naar buiten komen. Houd je hand nog meer omhoog. Achteraan bewaren. En als je dan klaar bent om de capsule te perforeren, je moet gewoon naar de helling kijken en dat je - je hebt minstens 15 graden. Ja. Röntgenstraal. Je hebt misschien iets meer dichter bij de rand nodig. Ja, ik denk dat je van dat hoofd af moet zijn. Of we gaan hiermee vechten. John heeft wat vocht klaar. Dat is iets te ver van het hoofd. Nou heb je perf? Nee, nog niet. Het lijkt alsof je bijna binnen bent. Het lijkt alsof je in Alice bent. Voelt het alsof je binnen bent? Dit zal niet zijn zoals de vorige. Nee - dus probeer gewoon wat vloeistof als je denkt dat je binnen bent.

Laten we eens kijken wat uw uitstroom is. Yep, doe nu je nitinol draad. Dat is oké - ze was zacht om te plakken, toch? Ga met je nitinoldraad. Dus als het erin zit, moet de nitinoldraad je mediale muur raken. Hij botst dus tegen de mediale wand van het acetabulum. Goed, ja, maak je incisie. Neem daar één plekje in. Goed. Hij kon nog steeds door haar traan heen cuz het is een grote traan, dus het is een grote traan blijft niet op de rand van de acetabulaire rand, Het gaat als volgt, En dus is het heel gemakkelijk voor ons om erin te komen. Er is dus wat nitinoldraad. Er zijn twee plaatsen waar hij naartoe gaat om te binden, hier op de huid wordt waarschijnlijk de zwaarste op haar cuz haar capsule dun. Oudere patiënten, ik zeg je, de capsule wordt erg dun, en jongere patiënten, Alsof ze 15 zijn, het is ongelooflijk hoe dik het is. Je moest je hand ophouden. Vergeet niet dat je met ongeveer 10 graden naar binnen ging, Je wilt colineair zijn - zorg er gewoon voor dat je colinear. Zorg ervoor dat je obturator is opgesloten in de canule. Ja, dus hij moet ervoor zorgen dat die draad niet gaat buigen of Hij kan zo'n rechte draad hebben En hij snijdt er op deze manier overheen. Dus als het bindt - zorg ervoor dat je vasthoudt en Trek de obturator eruit met de draad. Dus als het bindt, weten we dat de draad is omwikkeld rond het hoofd. Als hij de draad probeert terug te trekken, breekt hij hem daar. Als Hij maakt de obturator los en brengt de draad en de obturator terug, Het komt meteen weer binnen. Het grote ding is als het tethers, je doet het het niet willen doordrukken, Omdat het een piepkleine opening is - het is maar Genoeg voor die draad. Als het gebogen is, zal het niet doorgaan - het zal breken. Je moet binnen zijn. Yep, dus we gaan... Oké.

Dit is gewoon een grote - ja, dit is een groot floppy labrum. Heel wat anders dan die laatste patiënt. Ja, groot verschil. Je wilt dus die dwarsdoorsnede lijn hierop aansluiten. Dus ik ga gewoon om je hier te laten zien. Dus ik zou zeggen dat de dwarsdoorsnede meer lijkt op dat, dus ik denk dat je gelijk hebt met dat punt, ja. Kijkend naar deze driehoek hier. Zie je de capsule? Het vormt een driehoek. En niet anders dan de schouder waar je een veilige driehoek hebt om in te stappen, rechtsboven je subscap, en krijg de heupkop aan je rechterkant, labrum aan uw linkerhand, Dit rode spul hier is de capsule waar we doorheen proberen te komen. En we proberen er middenin door te komen Gonna moeten andere obturators inzetten, Hij moet daar middenin staan. Je ziet dit hele gebied zich openen waarbij de top van de driehoek mediaal is. Dus je ging net iets superieur... Ja. Een beetje meer distaal, en dan kun je iets meer lateraal gaan. Ja. Essentieel. Oké. Ga je gang en maak een klein spleetje. Moet daar een foto van maken. Ja. Dus elke keer als die draad beweegt en dat is het niet verticaal, en het gaat naar de zijkant op onder hoek, Je weet dat je de verkeerde kant op duwt. Probeer daar colineair mee te blijven. Ja. Omdat deze draden zullen breken. Vergeet niet dat je niet binnenkomt met je obturator of met je canule - gewoon Kom binnen met je - gewoon naar daar, ja. Neem dan je mes, en gewoon Doe een kleine spleet op de capsule. Dus maken we een klein spleetje de capsule gewoon om het te ontspannen, We leggen dus niet te veel druk op het hoofd. En het hoofd zal wat inkepingen zien Het is als een pingpongbal - het enige is het - omdat het elastische vervorming is, Het komt terug - plastische vervorming, het komt terug. Dus als je het einde van de zaak terugkwam, Het defect zou weg zijn. Die heeft ze nog niet, maar dat zal ze wel doen. Ja, maar slechts een beetje - zoals een millimeter hier en dan een millimeter mediaal. Dus zie in tegenstelling tot de andere, zie hoe je mes kan blijven Verticaal zonder dat je het hengelt? Ja. Yep, dus op deze manier, als ik mijn hechtdraad of iets anders moest ophalen, Ik kan dit gebruiken als een utility portal. Mooie stok. Perfecte stick. En als je hier begint, en je probeert een 5-mm patch binnenin te raken, Een zeer kleine regio voor fouten. Dus hij heeft gelijk. Nu gaan we dit openen... kom op hier, Drew. Om een kijkportaal te maken. Dus we gaan maak dit niet alleen bekijken, maar ook voor nut voor het passeren van ankers, hechtingen, wat niet - ik ga de Mytech nemen. En zie je, we proberen het zelfs laag te houden onder de capsule, zodat het kraakbeen geen klap krijgt. En we gebruiken een hoog debiet. Nu nemen sommige mensen een mes, en ze snijden gewoon dit helemaal. Ik vind dat geen goed idee. Een paar redenen: een daarvan is heterotope ossificatie, wat we nogal wat zien bij doorverwijzingen.

Laten we hier naartoe gaan, een kijkje nemen. Dit is dus een dwarsligament. Hier kunnen we zien dat het labrum hier is, En dan dat kleine defect gaat hier omhoog, dat is de acetabulaire inkeping daar. Je ziet een klein beetje verkleuring Die gele verkleuring waar we het over hadden. En dat ziet er goed uit. Onze pulvinar, onze ligamentum teres weer, Hier aan de rechterkant. Pulvinar daar. En dit voorste portaal is goed om te bekijken precies de tegenovergestelde richting, dus anterolateraal, inferieur. Nu gaan we terugschakelen cuz het meeste van wat we willen do is in de buurt - van dit portaal hier helemaal tot aan onze anterieure portal, dus we gaan terug naar de overkant. Zo zie je maar, dit hele ding is verstoord hier - helemaal van waar we binnenkwamen. We moeten dus het randcompartiment krijgen. Laat ik de obturator hebben?

Dus nu ga ik wat accessoireportals maken. Het wordt een mid-anterieure portal. En als je hiernaar kijkt, wordt het een - Bijna een gelijkbenige driehoek. Ik neem de naald. We moeten hier dus met een grotere canule gaan, zodat we Boor er doorheen, En we kunnen onze hechtingen en dingen er doorheen laten gaan zonder vernauwd te raken. Het belangrijkste is dat onze ankers naar dit portaal moeten. We hengelen dus naar de acetabulaire rand om deze binnen te krijgen. Zo konden we onze ankers recht in de rand zetten.

Dus dit heet Dienst portal - ik kom van de ASIS hier, en ik kom ongeveer naar beneden een derde tot de helft van de weg, En het gaat me een vierhoek maken ruimte hier om door te werken. Dit zal zijn voor het passeren van hechtingen en doen onze acetabulaire recessie. Dit is die bloedtoevoer waarover ik je hier vertelde. Rechts bij de capsulolabrale kruising waar Het labrum ontmoet hier de capsule. Dat is waar onze belangrijkste bloedtoevoer binnenkomt, dus We willen geen mes pakken en daar doorheen komen. Wij willen kom erboven, dus ik heb hier wat capsule, al dit spul hier - en we gaan dat gebruiken om te vergroten haar labrum voor haar labrale repareren, zodat mijn hechtingen niet doortrekken.

HOOFDSTUK 2

Dit is waar we echt voorzichtig moeten zijn om dit te verheffen. Oké Drew, tik, tik. Tik daarop. En we proberen het met slechts een splinter te verheffen. Dit is de velg waar we het hier over hebben. Deze vezels hier zijn de diepe kop van de rectus. Ronde debrider. 4-0. Oké, Drew. Je gaat het hier voelen, hier. Oké, dat ga je gewoon afvlakken. Ze heeft zacht bot. Dit hier. En dan is die diepe kop van de rectus hier. Dus kom van hier, gewoon leuk en makkelijk, kom naar beneden. Opstijgen 5, tegen de klok in. Dus we gebruiken nu intermitterende tractie omdat we in het perifere compartiment zitten, Dus tegen de klok in gaan we dat nodig hebben. Je kunt er vijf opstijgen en dan een plekje innemen als je begint. Je wilt hier naar buiten komen. U kunt nu een back-up maken. We hebben het dus niet nodig om verder te gaan dan dat daar, en ik ga je hier naar boven brengen. Dus hier is je Labrum. Hier is je chondrolabrale knooppunt. Je komt helemaal naar boven. Zacht bot - zacht bot - je graaft in grote kerel. Dat wil je niet. Je hebt gewoon Wil je het verticuteren, oké? Ze heeft zacht bot. Je krijgt die ankers nooit vast. Dat is dus al gebeurd. Dus Hier, kom hier. Voel je het? Ja. Blijf onze hand laten vallen. Daar ga je. En dan kun je een plekje innemen. Blijf werken. Blijf wel werken. We nemen een plekje met je in om te werken. Yep, kom een beetje meer binnen, goed. Precies daar. Spot daar. Blijf werken. Als ze nu jonger was - Zie je hoe gemakkelijk dit loskomt? Dat is omgekeerd. Ik zou heel agressief zijn om dat helemaal weg te nemen. Met haar leeftijd denk ik dat het een vergissing is.

Hoek een beetje meer. Laat ik daar een plekje hebben. Tik eerst - boor. Dan het anker. Sla er een beetje hard op. Precies daar, goed. Lekker makkelijk. Ga rustig naar beneden. Ga helemaal naar beneden. Goed, ja, trek het eruit.

Dus dit is mijn eigen techniek die - niet groter dan een infuusnaald. en het probleem met de hechtingsshuttles En de passthroughs hiervoor is dat Ze zorgen voor veel schade. Ze zijn groot, nummer 1. Terug. Haal de naald eruit. Oké, houd die canule vast. Deze - ik ben binnen. Oké, Sam ging door. Oké, nu naald. Onthoud nu dat je beide kanten gaat vasthouden. Je gaat dit en dat omhoog houden. Dit is een zadeltechniek. Trek deze op - strak. Dat is de manier. Ik ga schuin. Voelde goed. Oké. Goed. Ja, ja. Nu gaat je lus door. Dit is een verticaal matras. Mijn hechtgreep. Uithalen. Terugtrekken. Ja. Naald eruit. Oké. Stuur dat door. Dit is onze eigen techniek. Minimale perforatie. Als ik een aantal van de scherpe penetrators gebruik, Het zou een Groot gat in dit labrum. Er is geen manier om een verticaal matras in te zetten. Dus nu gaan we onze achterste ledemaat trekken dat ging door ons bot, dus als ik aan dit ledemaat trek, kan ik het giechelen door dit hele labrum en snijd het hier doormidden. Ze noemen het niet voor niets een FiberWire. Het is gemaakt van dezelfde substantie als Kevlar-vesten, Maar het kan onze snijden vingers zodat het dwars door dat labrum heen kan snijden. We moeten dus het bewegen eerste cuz het is - onthoud, dat anker zit diep in het bot, dus dat doe ik de achterste ledemaat hier. Trek het eerst aan deze kant omhoog om het in beweging te krijgen maak een traktaat, en dan trek ik dit erdoorheen. Het komt veel makkelijker terug. En we willen onze knoop op onze rug dus het is hier verzonken van het gewrichtsoppervlak. Veel mensen gebruiken dus vogelsnavels. Ik weet niet of je die hebt gezien. Maar ze zijn groot en ze decimeren echt het hele labrum als je passeert slechts één doorgang. Het is walgelijk. Ik denk dat we naar kleinere ankers gaan, wat ze proberen te doen nu - je 1-7 - ik bedoel dat we eruit zullen zijn wanneer? Jullie blijven me beloven. Want het probleem gaat er niet in de hechting of het anker Meestal als je het eenmaal binnen hebt. Het eruit trekken wanneer je het erin stopt, kan een probleem zijn. Zodra je het binnen hebt, De snelheidsbeperkende factor is de genezing van een labrumrug. Nu ga ik al onze tractie laten zakken. We laten de heupkop het labrum terug naar de rand verminderen. Dus ik moet dat nu laten omdraaien. Daar gaat het. Dus dat is lekker krap. Nu willen we dat dit eruit ziet als dat, de vraag is: kan ik het allemaal in verticale matrassen doen? Ik weet het niet.

Inzoomen. We gaan - Je hebt je tweede geopend, toch? Die is er. We komen hier voor onze andere - precies op het randje van de velg hier. Ga je gang, tik, tik. Boor. Helemaal naar beneden. Goed, ja. Oké, hechtgreep. Oké, je gaat beide kanten optrekken. Dus hij heeft hier de achterkant. Daar is mijn ene ledemaat. Daar is mijn andere velg. En hij geeft me wat spanning, zodat ik zoveel mogelijk tissue kan pakken hier als ik kan - zoals het me toestaat. Ik ga enigszins schuin - probeer meer weefsel op te pikken. Laten we er vijf opstijgen. Dus wat we willen doen is, we willen de heup, de heupkop, om het labrum terug te reconstitueren naar de acetabulaire rand, En we deden gewoon een acetabulaire recessie. Dus nu, in plaats van hier te zijn, Het is terug van weggeweest. Als ik gewoon gaten boor en erop zet, kan het evert zijn, zelfs als het een millimeter of twee af is. We gebruiken de heupkop om de rand te verkleinen verklein het labrum terug naar de rand En dan spannen we het zo op dat We doen het niet. We doen het met de tractie helemaal naar beneden, Labrum is helemaal terug. We gaan het labrum niet opknappen zoals Dit als we het overspannen. Waarom? Vanwege tractie, verminderde de heupkop terug in het stopcontact. We deden twee verschillende dingen. Een daarvan is dat we de labrum terug naar de nieuwe verzonken velg, En twee is dat we niet toestaan Het aan Evert met overspanning wanneer we binden het vast cuz het is erg gemakkelijk voor mij om het te overspannen en aan het labrum te trekken Helemaal zo.

Dit is dus een schuifknoop, een aangepaste Weston. Het haalt het echt naar beneden, en we hebben geleend een deel van die capsule om ons labrum te vergroten zodat dit niet doorzet. En nu gaat Drew me een reductie laten zien om alle tractie te nemen Nu uit. Dus ik span het op, en dan zal ik het niet aanspannen totdat hij alles eraf heeft.

Dus alle tractie is uit, toch? Ja. Oké. Uitstekend. Ga je gang en zet de tractie weer aan.

Dus daar is onze rand naar beneden. Oké, dus het is nu niet zo slap. Laten we eens een sonde houden. Lekker stabiel daar. Lekker stevig daar. Dat gaat nergens heen. Nu is dit normaal gesproken laks. Dit is meer mediaal. Dit zijn de gebieden hier. Als je er nog een zou zetten, het zou alleen zijn als dit zich zijdelings uitstrekte, Wat het niet deed cuz daar is mijn kruising daar, zie je? Dus dat vind ik leuk - dat vind ik heel leuk. En alles is begraven. Wanneer uw hoofd gaat naar binnen, dit alles zal worden gecomprimeerd, En dan bekijken we het vanuit het randcompartiment. Nu neem ik de obturator voor het blauw. Tot 70 op onze pomp. Dus we gaan 70, dus we insuffleren dit gewricht om zoveel mogelijk uitzetting te bieden van deze capsule als we kunnen. Tractie van de andere kant. Alles van deze kant. Nu zitten we dus in het randvak. Kijk terug, daar is ons labrum. Dat is je capsulereflectie van de nek. Buig haar omhoog. Dus buigen we haar tot ongeveer 40 - 45 graden. En precies daar zit je mediale plica in. Zie je het daar? Als je tumoren krijgt, is dat waar ze zich graag verstoppen. Dit ziet er hier dus helemaal mediaal uit. Zodat je haar een beetje kunt bereiken, En we zijn helemaal mediaal, dus we beginnen Komt nu zijdelings over. Als we omhoog kijken, Dit ding dat naar beneden komt, gaat om je iliopsoas te zijn. Dus tussen deze mediale synoviale plooi hier En haar labrum hier is Recht boven gaat haar iliopsoas staan. Deze bobbel zit eronder, het is een beetje gerafeld daar naar beneden komen. En sommige mensen zullen een blootstelling van de pees hebben zonder capsule hier. Het is best netjes. Je kunt het goed opzoeken. Kijk naar een bloedvat daar. Dus, en dit is mijn andere reden om het niet te doen T capsulorrhaphies - je snijdt dit allemaal door bloedtoevoer die via de capsule binnenkomt, En dat gaat dan in het labrum. Als ik hier oversteek, nu is dat hier niet beneden, maar de belangrijkste plek is hier beneden - rechts bij de capsulolabrale kruising is waar het bloed Aanbod wel, maar je ziet de enorme feeders aankomen van dat - kijk en kijk - je kan ze recht in het labrum zien gaan - kijk naar, Zie je het? Ja. Dus waarom zou je daar dwars doorheen snijden? Het slaat voor mij nergens op Waarom je een mes pakt en dat afsnijdt. Je moet er bovenuit komen. Er is dus onze mediale synoviale plooi. We komen hier aan de andere kant. Oké en dit ding komt hier - dit ronde ding is de zona orbicularis. Dat is waar de capsule op aansluit, En het maakt het mogelijk dat we dit kunnen roteren patiënt zonder dat de capsule wordt vastgebonden. Dus daar is onze reparatie, daar is onze hechting, zie je het? Heb een geweldige zeehond helemaal rond. Je kunt het helemaal volgen. Ziet er goed uit. Waar zijn we mee bezig? Hoeveelste? 36.