Pricing
Sign Up
 • 1. Plaatsing van de portal
 • 2. Labrale reparatie
cover-image
jkl keys enabled
Keyboard Shortcuts:
J - Slow down playback
K - Pause
L - Accelerate playback

Heupartroscopie met acetabulaire osteoplastie en labraal herstel

37350 views

Scott D. Martin, MD
Brigham and Women's Hospital

Procedure Outline

 1. De patiënt wordt naar de operatiekamer gebracht en liggend op de operatietafel gelegd.
 2. De patiënt wordt onder algemene anesthesie geplaatst met endotracheale buisintubatie.
 1. De patiënt wordt vervolgens tegen een met siliconen beklede perineale paal geplaatst, in schuimlaarzen en in tractie geplaatst.
 2. Een positief vacuümteken wordt opgemerkt, waarna tractie wordt losgelaten.
 3. De patiënt wordt vervolgens gedrapeerd en voorbereid op de gebruikelijke steriele manier met behulp van aseptische techniek.
 1. Het anterolaterale portaal wordt vastgesteld met behulp van fluoroscopische geleiding met de gauge cannulated naald en het gewricht insuffflated.
 2. Een 5-0 obturator en canule worden dan geplaatst.
 3. Het voorste portaal wordt vervolgens vastgesteld onder directe artroscopische weergave.
 4. Daarna volgen het middenportaal en het Dienstportaal.
 5. Een diagnostische artroscopie wordt uitgevoerd om de omliggende structuren te beoordelen, waaronder het labrum, ligamentum teres, pulvinar en femurkop.
 1. De acetabulaire rand wordt vervolgens verzonken met behulp van fluoroscopische geleiding, begint lateraal en werkt mediaal van ongeveer de 12-uurspositie tot de 3-uurspositie met behulp van een # 4-0 ronde abraer op achteruit.
 2. Labrale reparatie wordt uitgevoerd door het transversale ligament te visualiseren en vervolgens de inferieure uitsparing en acetabulaire inkeping van eventuele losse lichamen te reinigen.
 3. Accessoire mid anterior en Dienst portalen worden vervolgens gebruikt om de Smith and Nephew messenrasp te introduceren om de capsule ongeveer 5-8 mm boven de capsulolabrale overgang te verheffen en vervolgens tot de acetabulaire rand te snijden.
 4. Ankers worden vervolgens geplaatst met 2,3 osteoarticulaire Smith en Nephew ankers.
 5. De hechtingen worden door het labrum geslingerd met behulp van verticale matrashechtingen en elk anker en elke hechting wordt hetzelfde doorgegeven onder directe fluoroscopische geleiding, samen met direct zicht.
 6. Knopen worden aan de kapselvormige uitsparingszijde gebonden met behulp van een aangepaste Weston met meerdere halve trekhaken, met behulp van verticale matrassen.
 7. Hechtingen worden gependeld met behulp van draadhechtingsshuttlerelais en de ankers zijn composiet 2.3 osteoarticulaire ankers geladen met # 2 FiberWire-hechtingen, opnieuw werden knopen aan de kapseluitsparingszijde gehouden.
 8. Bovendien wordt het labrum gespannen met de tractie die wordt losgelaten om het labrum niet te everen en ook om het labrum terug te reconstitueren naar de nieuw verzonken acetabulaire rand.
 9. Weefsel wordt vervolgens getest op stabiliteit van herstel door te tasten.
 10. Het heupgewricht wordt door het bewegingsbereik gebracht om de stabiliteit te beoordelen.
 1. De tractie wordt dan losgelaten.
 2. De instrumenten worden verwijderd en de scoop wordt in het perifere compartiment geplaatst.
 3. Mediale en laterale goten worden beoordeeld op de aanwezigheid van losse lichamen.
 4. De mediale en laterale synoviale plooien worden beoordeeld op laesie.
 5. De zona orbicularis wordt beoordeeld op laesies.
 6. De kapselreflectie wordt beoordeeld op scheiding van de femurhals.
 7. Het toepassingsgebied en de instrumenten worden verwijderd.
 8. De portalen worden gesloten met behulp van 3-0 nylon hechtingen met onderbroken hechtingen en vervolgens bedekt met Adaptic samen met steriel gaas samen met Op-Site verbanden.
 9. De patiënt wordt gewekt, geëxtubeerd en overgebracht naar het bed van de verkoeverkamer en postoperatief gecontroleerd op eventuele chirurgische complicaties.